Ρώμη και Κέρκυρα: στις κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων για τις διακοπές του Πάσχα

Από , 19/03/2015

Με τις ημέρες του Πάσχα να πλησιάζουν, όλοι σπεύδουν να κανονίσουν τις διακοπές τους και να πραγματοποιήσουν μικρές αποδράσεις. Για ποιες πόλεις δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι Έλληνες και ποιες οι τιμές τους; Ποιοι ξένοι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα και ποιοι την Κύπρο; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα, καθώς και τα επίπεδα τιμών ελληνικών προορισμών για την περίοδο αυτή.

Διακοπές στη Ρώμη; Βρες εδώ πολυτελή δωμάτια σε οικονομικές τιμές!

 


Αυξημένο το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών για την Ελλάδα και την Κύπρο


Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν οι μεταβολές στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Ελλάδα ψηφίζουν για τις πασχαλινές τους διακοπές περισσότερο από όλους οι Ιταλοί, έχοντας αυξήσει κατακόρυφα την επιθυμία τους να την επισκεφθούν. Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση έχει και το ενδιαφέρον των Πολωνών, οι οποίοι κατατάσσουν την Ελλάδα μέσα στους 15 κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν για το Πάσχα. Αυξημένη φαίνεται να είναι και η προτίμηση που προέρχεται από τους Άγγλους, τους Ισπανούς και τους Αυστριακούς, οι οποίοι επιδιώκουν σε κάθε ευκαιρία να αποδράσουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα για να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι χώρες που έδειξαν τη μεγαλύτερη αύξηση προτίμησης για την Ελλάδα, για την περίοδο του Πάσχα, σε φθίνουσα σειρά:

inbound tourism

Αντίστοιχα, για την Κύπρο, η μεγαλύτερη αύξηση ενδιαφέροντος παρατηρείται από τους Γερμανούς, οι οποίοι φαίνεται να την επιλέγουν σε μεγάλο ποσοστό για τις διακοπές τους κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα. Επιπλέον, η όμορφη Κύπρος συνεχίζει να αποτελεί σταθερή επιλογή και φέτος για τους Σέρβους, τους Άγγλους και φυσικά, για τους Έλληνες.

*Τα αποτελέσματα αυτά αναφέρονται σε ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 2 και 5 Απριλίου, κατά τη διάρκεια δηλαδή του καθολικού Πάσχα, όπου και η πλειοψηφία των ταξιδιωτών από τις προαναφερθείσες χώρες θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

 


Ρώμη και Κέρκυρα: οι δύο κορυφαίοι προορισμοί σε εξωτερικό και Ελλάδα, για τις πασχαλινές διακοπές των Ελλήνων


Το φετινό Πάσχα φαίνεται να μην έχει και τόσο εθνικό χαρακτήρα για τους Έλληνες, αφού στους 15 κορυφαίους προορισμούς για τους οποίους έδειξαν ενδιαφέρον, μόνο ένας είναι ελληνικός. Η Ιταλική πρωτεύουσα κατακτά την κορυφή του ενδιαφέροντος, ούσα στην πρώτη θέση της κατάταξης. Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός είναι το Λονδίνο, εκτοπίζοντας το την πόλη του Φωτός που πέρυσι είχε αυτή τη θέση. Τρίτη στην κατάταξη είναι η γοητευτική Κωνσταντινούπολη, που ακολουθείται από το Παρίσι. Έβδομη στις γενικότερες προτιμήσεις εμφανίζεται η Κέρκυρα, που είναι ο πρώτος και μοναδικός ελληνικός προορισμός που υπάρχει στις 15 κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων.

Η Νέα Υόρκη, δείχνει να είναι η νέα είσοδος στους κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν οι Έλληνες, αφού τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καν μέσα σε αυτούς. Οι Έλληνες φαίνεται να κάνουν στροφή κάθε χρόνο και περισσότερο προς τους προορισμούς του εξωτερικού για τις πασχαλινές τους διακοπές. Κάθε χρόνο παρατηρείται ότι μειώνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον τους για τις ελληνικές πόλεις, ενώ αυξάνεται για όλο και πιο μακρινούς προορισμούς του εξωτερικού.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η συνολική κατάταξη των προτιμήσεων των Ελλήνων και οι μέσες τιμές αυτών:

greek prefered destinations


Μεταβολές τιμών των δημοφιλέστερων ελληνικών προορισμών για το Πάσχα


Μόνο αυξήσεις φαίνεται να έχουν στις τιμές τους οι ελληνικές πόλεις για τις οποίες παρουσιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την περίοδο του Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην Κέρκυρα, στον κατεξοχήν πασχαλινό προορισμό της Ελλάδας, με αυξητική μεταβολή 22 τοις εκατό. Αρκετά μεγάλη μεταβολή υπάρχει και στην Αθήνα, όπου οι τιμές είχαν άνοδο 12 τοις εκατό. Μικρότερες μεταβολές, αλλά επίσης προς τα πάνω, είχαν τόσο η Θεσσαλονίκη, όσο και το Ναύπλιο, με πέντε και τρία τοις εκατό αύξηση, αντίστοιχα.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι μεταβολές των μέσων τιμών των ελληνικών προορισμών σε σχέση με το προηγούμενο έτος:

trivago_prices_greek_destinations_easter_2015

Σχετικά με αυτή την έρευνα:

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Ιανουαρίου και 10 Φεβρουαρίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ εννέα και 12 Απριλίου. Οι μέσες τιμές αναφέρονται πάντα σε δίκλινα δωμάτια.


Διάβασε ακόμα:

Επιτάφιος στην Κέρκυρα.. Κατάνυξη! 

Ταξίδι στην Ελλάδα: Ο ιδανικός προορισμός για κάθε μήνα

Δεύτερη σε ποσοστό αύξησης ξενοδοχειακών τιμών έρχεται η Ελλάδα, μετά την Ελβετία