Κύπρος: πιο οικονομικά προσιτή για τους τουρίστες σε σχέση με πέρυσι

Από , 09/06/2015

Με το καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει επισήμως εδώ και μερικές ημέρες, οι τουρίστες έχουν αρχίσει τις πρώτες αποδράσεις και απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Πόσο τους κοστίζει, όμως, για το μήνα Ιούνιο; Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στους κυπριακούς προορισμούς; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Ιούνιο 2015.


Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών κυπριακών προορισμών


Σε ετήσια βάση: Κυρίως μειώσεις χαρακτηρίζουν τη διακύμανση τιμών των κυπριακών ξενοδοχείων, καθιστώντας την Κύπρο πολύ πιο οικονομικά προσιτή σε σχέση με πέρυσι, αφού οι τιμές των ξενοδοχείων της είναι μειωμένες κατά τρία τοις εκατό. Οι γενικότερες μειώσεις  κυμαίνονται από δύο έως και 30 τοις εκατό, με τις σημαντικότερες να παρουσιάζονται στον Πρωταρά (-30,1 τοις εκατό), στην Κακοπετριά, με τις τιμές χαμηλότερες κατά 13 τοις εκατό και στην Πάφο, όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης πέρυσι ήταν στα 116 ευρώ, ενώ φέτος στα 106 ευρώ, δηλαδή 8,6 τοις εκατό πιο οικονομικά.

Σε μηνιαία βάση: Τόσο αυξήσεις όσο και μειώσεις φαίνεται να έχουν τα ξενοδοχεία της Κύπρου διατηρώντας ωστόσο τα γενικότερα επίπεδα σε φυσιολογικό για την εποχή πλαίσιο, αφού η μέση τιμή της Κύπρου ανέρχεται στα 106 ευρώ για τον Ιούνιο, μόλις 7 τοις εκατό υψηλότερα από τον προηγούμενο μήνα. Σε επιμέρους κυπριακούς προορισμούς, όπως η Λεμεσός, η Πάφος και η Λάρνακα, παρατηρούνται αυξήσεις, ωστόσο χαμηλού επιπέδου, μεταξύ δύο και εννέα τοις εκατό. Εξαίρεση αποτελεί η μεταβολή τιμών στην Αγία Νάπα, όπου οι μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι στα 129 ευρώ, 30 ευρώ δηλαδή ακριβότερη από τον προηγούμενο μήνα. Χαμηλότερες τιμές φαίνεται να έχουν τα ξενοδοχεία στην Κακοπετριά και στον Πρωταρά, κατά περίπου τρία και πέντε τοις εκατό αντίστοιχα.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε κυπριακούς προορισμούς:

table_cyprus

 

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.


O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.