Οι μεταβολές στον εισερχόμενο τουρισμό της Κύπρου για το 2015 συγκριτικά με το 2014

Από , 27/07/2015

Οι κυπριακοί προορισμοί αποτελούν, αναμφισβήτητα, πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες. Ποιοι τουρίστες  προτιμούν την Κύπρο και πώς κατανέμεται το ενδιαφέρον αυτών; Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τα στοιχεία σχετικά με τους λαούς που προτίμησαν να επισκεφθούν την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι, τα ποσοστά προτίμησής τους και τις μεταβολές που παρουσιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για την Κύπρο φέτος το καλοκαίρι είναι αυξημένο κατά 26,7 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι. Οι σημαντικότερες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όσον αφορά στο πώς κατανέμεται το ενδιαφέρον των τουριστών για την Κύπρο, σχετίζονται κυρίως με την αύξηση ενδιαφέροντος από τη Γερμανία και τη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Κύπρο ενισχύθηκε, πηγαίνοντας από το 4 τοις εκατό στο 6, ενώ των Ρώσων από 7 τοις εκατό πέρυσι, φέτος άγγιξε το 10. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρατηρείται από την Ελλάδα και την Αγγλία, οι οποίες τόσο πέρυσι, όσο και φέτος αποτελούν τις δύο χώρες που δείχνουν τη μεγαλύτερη προτίμηση για την όμορφη Κύπρο. Πέρυσι, η μεγαλύτερη προτίμηση παρουσιάστηκε από την Αγγλία, ενώ φέτος η μεγαλύτερη προτίμηση προήλθε από την Ελλάδα.

Παρακάτω παρουσιάζεται η σύγκριση μεταξύ της κατανομής του εισερχόμενου τουρισμού της Κύπρου για το 2014 και το 2015:

ερευνα trivago


Σχετικά με αυτή την έρευνα:

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Απριλίου και 19 Ιουλίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ πρώτης Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015.

 


Κεντρική φωτογραφία © Hanniebal Lecter

Διαβάστε ακόμα: