Σαντορίνη

Ένα νησί για τους αθεράπευτα ρομαντικούς σε 21 φωτογραφίες

Από , 31/08/2015

Αν η Σαντορίνη ήταν άνθρωπος, σίγουρα θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και δραστήρια γυναίκα. Περιπετειώδης, πολύπλευρη και ακραία, ίσως λίγο ασυμβίβαστη, αλλά σίγουρα εκρηκτική. Όποιος θα ήθελε να την ανακαλύψει θα έπρεπε να διασχίσει ουρανό και θάλασσα, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί μαζί της. Θα σου αποκάλυπτε ένα-ένα τα μυστικά της και χτίζοντας μια σχέση μεταξύ σας θα σε μετάλλασσε και θα σε συνέδεε πάλι με το πιο βαθύ σου συναίσθημα, με πράγματα που είχες παραλείψει να νιώσεις για καιρό.

Όμως, οι «θεοί» την έκαναν αθάνατη, οι μύθοι διασφάλισαν την υστεροφημία της και η ομορφιά της έγινε ξακουστή σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Το βέβαιο είναι, πως, όποιος επισκέπτεται τη Σαντορίνη, φεύγει με αθεράπευτα ρομαντική διάθεση, αν όχι, βαθιά ερωτευμένος με το νησί.
Το ατελείωτο μπλε του Αιγαίου είναι παντού, από τη θάλασσα και τις παραλίες μέχρι τις πόρτες και τα παράθυρα των κυκλαδίτικων σπιτιών· σε κάθε στροφή, τα λευκά σπίτια αντανακλούν εκτυφλωτικά το δυνατό ήλιο και η αντίθεση με το ηφαιστειακό τοπίο συνοδεύει το κάθε μας βήμα, σαν ένα φόρο τιμής στη δημιουργία, στον έρωτα και την αναγέννηση.

Αν, λοιπόν, το λέει η καρδιά σου, τότε αποδέξου την πρόσκληση και ακολούθησέ μας μέσα από την πιο γαλάζια πόρτα που έχεις δει ποτέ, στο μέρος όπου ο τυφλός Έρωτας είναι ο οδηγός. Άσε τον να και θα σε καθοδηγήσει, ανάμεσα στα δαιδαλώδη, γραφικά σοκάκια, όσο τα σπίτια θα αντανακλούν το φως σε κάθε σου βήμα. Θα σε φτάσει μέχρι στον πιο απότομο γκρεμό με την πιο ανεπανάληπτη θέα για να σε διδάξει πώς να εκτιμάς το άγριο ή το διαφορετικό. Θα σου διηγηθεί αμέτρητες ιστορίες για πειρατές, κατακτητές και πολιτισμούς. Και τέλος, θα σου μάθει τους ανθρώπους, και πώς οι καρδιές μπορούν να χτυπούν σαν μια…

Και αν ήδη άρχισες να ονειρεύεσαι, βρήκαμε 20 καταπληκτικές φωτογραφίες που θα «ντύσουν» ακόμα περισσότερο τη φαντασία σου και θα σου αποδείξουν ότι δε χρειάζεται να είσαι ήδη ερωτευμένος για να γίνει πρooρισμός σου η Σαντορίνη, αρκεί να είσαι αναζητητής του ρομαντικού και να ξεχυθείς σε μια ακόμα περιπέτεια.

 

 

 

 

 

 


Διαβάστε ακόμα: