Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου

Από , 21/10/2015

Η πρώτη ευκαιρία για απόδραση έφτασε και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ήδη σπεύσει να οργανώσουν το πρώτο τους φθινοπωρινό ταξίδι, με αφορμή το τριήμερο που σχηματίζεται με τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Σε ποιους προορισμούς έδειξαν την προτίμησή τους οι Θεσσαλονικείς; Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το συγκεκριμένο τριήμερο.


Αθήνα στην πρώτη θέση, Σόφια, Μπάνσκο και Ρώμη στη δεκάδα


Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικιών φαίνεται να έχει η Αθήνα, ακολουθούμενη από τη Σόφια. Τρίτα στις προτιμήσεις φαίνεται να έρχονται τα Ιωάννινα, ενώ λίγο πιο χαμηλά, στην έβδομη θέση εμφανίζεται ο δεύτερος ξένος προορισμός, το Μπάνσκο, αποδεικνύοντας ότι έχουν επίσημα ξεκινήσει οι χειμερινές αποδράσεις. Πορταριά και Ρώμη εμφανίζονται στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα, ενώ η δεκάδα ολοκληρώνεται με τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η κατάταξη των προτιμήσεων προορισμών που παρουσίασαν οι Θεσσαλονικείς για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου:

trivago Magazine1 προορισμοι αγιου δημητριου


Πενθήμερη απόδραση


Με τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου να είναι την ερχόμενη Δευτέρα σε συνδυασμό με την 28η Οκτωβρίου που φέτος πέφτει μεσοβδόμαδα, οι συγκυρίες είναι ιδανικές για μια πενθήμερη απόδραση. Οι προορισμοί που προτιμήθηκαν, από τους Θεσσαλονικείς, σε αυτή την περίπτωση είναι πιο μακρινοί και η κατάταξη διαμορφώνεται όπως παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η κατάταξη των προτιμώμενων προορισμών για τους Θεσσαλονικείς, συνδυάζοντας το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου με την 28η Οκτωβρίου:

trivago Magazine2 προορισμοι αγιου δημητριου

Τους προορισμούς που προτίμησαν γενικά οι Έλληνες για το πενθήμερο αυτό, καθώς και τις επιλογές για μονοήμερη την 28η Οκτωβρίου, μπορείτε να τους βρείτε εδώ.


Σχετικά με αυτή την έρευνα:

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Σεπτεμβρίου και 20 Οκτωβρίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 23 και 26 Οκτωβρίου 2015 και 23 με 28 Οκτωβρίου 2015, με ελάχιστη διαμονή μιας διανυκτέρευσης.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Κωνσταντινούπολη, © Moyan Brenn


Διαβάστε ακόμα: