Σημαντικές μειώσεις στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις

Από , 07/04/2016

Οι αποδράσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό αρχίζουν να πυκνώνουν. Σε ποιες πόλεις θα πληρώσουν τα περισσότερα οι ταξιδιώτες για τη διαμονή τους; Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για τον μήνα Απρίλιο 2016, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς.

 


Ξενοδοχειακές τιμές, Απρίλιος 2016

Σε επίπεδο χώρας

Η μέση τιμή για την Ελλάδα για τον Απρίλιο διαμορφώνεται στα 90 ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,1 τοις εκατό, τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση. Η Κροατία, από την άλλη, είναι μεταξύ των χωρών που διατήρησαν απόλυτα σταθερές τις τιμές τους σε σχέση με το 2015, αντιθέτως με την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία που όλες τις αύξησαν κατά μέσο όρο. Μειωμένες τιμές φαίνεται να έχει η Ιταλία, στα 122 ευρώ, χαμηλότερες από πέρυσι κατά 1,6 τοις εκατό. Αντίστοιχα, μειωτική πορεία στις τιμές σε σχέση με πέρυσι είχαν η Τουρκία και η Κύπρος. Η Τουρκία, μάλιστα, με μέση τιμή στα 79 ευρώ, φαίνεται να μείωσε σημαντικά τις τιμές σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015, κατά 24,8 τοις εκατό, ενώ η Κύπρος μόνο κατά 1,4, φτάνοντας κατά μέσο όρο στα 73 ευρώ.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι μέσες τιμές και η πορεία τους σε ετήσια και μηνιαία βάση:

τιμες ξενοδοχειων απριλιος 2016

Η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών σε επίπεδο πόλεων

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά το πώς μεταβλήθηκαν οι ξενοδοχειακές τιμές συγκεκριμένων πόλεων, παρατηρούνται ενδιαφέρουσες αλλαγές. Σημαντικές αυξήσεις εμφανίζονται σε ετήσια βάση στη Στοκχόλμη, τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, οι οποίες είναι ακριβότερες κατά περισσότερο από 10 τοις εκατό η κάθε μία. Οικονομικότερες ωστόσο, κατά 10 περίπου τοις εκατό φαίνονται να είναι το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη. Η σημαντικότερη μεταβολή παρουσιάζεται στην Κωνσταντινούπολη, η οποία φαίνεται να έχει μειώσει τις τιμές της κατά περισσότερο από 30 τοις εκατό, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2015, με μέση τιμή στα 81 ευρώ. Η Αθήνα, από την άλλη, φαίνεται να έχει αυξήσει λίγο τις τιμές της, στα 95 ευρώ, από τα 90 που ήταν πέρυσι τον Απρίλιο.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι μέσες τιμές για 15 από τις μεγαλύτερες πόλεις:

 

τιμες ξενοδοχειων απριλιος 2016

 


Οι ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών

Τόσο αυξήσεις, όσο και μειώσεις φαίνεται να χαρακτηρίζουν την πορεία με την οποία μεταβλήθηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων σε ελληνικές πόλεις σε ετήσια βάση. Σημαντική μείωση παρουσιάζεται στο Ναύπλιο, του οποίου τα ξενοδοχεία είναι κατά 13,3 πιο οικονομικά προσιτά. Οικονομικότερα, επίσης, παρουσιάζονται και τα ξενοδοχεία τόσο στην Καστοριά, όσο και στον Βόλο. Ακριβότερα, ωστόσο, συγκριτικά με πέρυσι είναι τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, κατά 12, 5 τοις εκατό, με μέση τιμή στα 81 ευρώ, της Αράχωβας, με τιμή που διαμορφώνεται στα 101 ευρώ και του Μετσόβου, στα 74 ευρώ, από τα 61 που ήταν πέρυσι τον Απρίλιο.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για τον μήνα Απρίλιο:

τιμες ξενοδοχειων απριλιος 2016


*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.


O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.


Διαβάστε ακόμα: