Κόσμος

Check in στο ξενοδοχείο "Grand Budapest" του Wes Anderson

Από , 05/05/2014

H τελευταία ταινία του Wes Anderson , το «Grand Budapest Hotel» έλαβε εξαιρετικές κριτικές, υψηλές βαθμολογίες, προκάλεσε την προσοχή μας και φυσικά την επιθυμία να επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές ροζ ξενοδοχείο που πρωταγωνιστεί στην ταινία. Δυστυχώς υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βουδαπέστη δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, είναι ένα μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για την ταινία! Μην απογοητευτείτε από τα δυσάρεστα νέα γιατί έχουμε και καλά, υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία που πλησιάζουν το εντυπωσιακό Grand Budapest και θα μπορούσαν να σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε μέσα σε αυτό της ταινίας…


Corinthia Budapest Hotel ★★★★★


Το ξενοδοχείο Corinthia σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για τον Anderson μιας και πρόκειται για ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο αντίκα. Η πρόσοψη του Corinthia, το οποίο άνοιξε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας το 1896, έχει μια παράξενη ομοιότητα με το ξενοδοχείο της ταινίας, ειδικά στις ιστορικές διαφημίσεις του, όταν ήταν γνωστό ως «The Grand Hotel Royal».

[caption id="attachment_2224" align="aligncenter" width="720"]ξενοδοχείο grand budapest Corinthia Budapest Hotel[/caption]

Θέλετε να ζήσετε την εμπειρία διαμονής σε ένα τόσο αριστοκρατικό ξενοδοχείο; Κάνετε κλικ εδώ.


Boscolo Budapest Hotel ★★★★★


Στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας βρίσκεται το μοναδικό Boscolo Budapest, ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Η βασιλική αύρα και η ιδιαίτερη λεπτομέρεια της δομής του αντικατοπτρίζει σίγουρα το μοντέλο του ξενοδοχείου εμφανίζεται στην ταινία του Άντερσον με στοιχεία όπως η μεγάλη είσοδος, οι καμαρωτές πόρτες και οι περίτεχνες στέγες. Το Boscolo Budapest κατασκευάστηκε στα τέλη του 1800 και συνδυάζει το παλιό στυλ της Ελληνικής, Λατινικής, Αναγεννησιακής και Μπαρόκ αρχιτεκτονικής με σύγχρονες ανακαινίσεις, συνθέτοντας μια μοναδική αισθητική.

[caption id="" align="aligncenter" width="643"]ξενοδοχείο grand budapest Boscolo Budapest Hotel[/caption]

Όλα τα δωμάτια είναι κομψά διακοσμημένα με μοντέρνο στυλ, ενσωματώνοντας το σύγχρονο design με έπιπλα εποχής. Δείτε περισσότερα εδώ.


Buddha Bar Budapest Hotel  ★★★★★


To Buddha Bar Budapest έχει μακρά ιστορία, καθώς αποτελεί ένα πρώην ανάκτορο, το οποίο ανατέθηκε στην Αρχιδούκισσα της Ουγγαρίας το 1899. Το κομψό κτίριο στέγαζε σχεδόν τα πάντα, υπήρξε από βασιλικό ανάκτορο μέχρι ταχυδρομείο. Μετά από μια εκτενή ανακαίνιση η οποία ολοκληρώθηκε το 2012 , το Buddha Bar Budapest σήμερα αποτελεί ένα ξενοδοχείο με εξαιρετικό στυλ – κερδίζοντας το «Best International Hotel Interior»  βραβείο από το International Hotel Awards που εδρεύει στο Λονδίνο. Τα παράθυρά με τις λεπτομέρειες και οι γωνίες του ξενοδοχείου που θυμίζουν κορυφές πύργου φέρει μεγάλη ομοιότητα με το μοντέλο του ξενοδοχείου του Άντερσον.

[caption id="attachment_2220" align="aligncenter" width="779"]ξενοδοχείο grand budapest Buddha Bar Budapest Hotel[/caption]

Τι θα λέγατε για μια επίσκεψη στα βραβευμένα δωμάτια του;


Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest ★★★★★


Το Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest συνδυάζει την παλαιά αρχιτεκτονική με τον κομψό σχεδιασμό και τις υπερσύγχρονες παροχές. Οι επισκέπτες του πρόκειται να εντυπωσιαστούν με τα δύο εκατομμύρια κομμάτια ψηφιδωτού δαπέδου καθώς επίσης με τη μεγάλη επιβλητική σκάλα και το σφυρήλατο σίδερο ασανσέρ, τα οποία που έχουν αποκατασταθεί και αναδημιούργησαν αυτό το ιστορικό ξενοδοχείο.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"]ξενοδοχείο grand budapest Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest[/caption]


Τα παραπάνω ξενοδοχεία δε θα μπορούσαν να είναι κάτι λιγότερο από έργα τέχνης για να εμπνεύσουν τον ταλαντούχο Anderson ώστε να καταφέρει να συλλάβει το Grand Budapest δίνοντας του την αίγλη της παλαιάς ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Μια ταινία άξια πολλών επαίνων που ακτινοβολεί χάρη στο συνδυασμό του μοναδικού χαρακτήρα του Anderson και της σύγχρονη σάτιρας.


Διαβάστε ακόμα: