Νησιά

Ένα ατόφιο νησί, η Σκύρος

Από , 25/04/2014

Ανάμεσα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου, συναντάμε την Σκύρο, το νοτιότερο νησί των Βορείων Σποράδων που βρίσκεται ανατολικά της Εύβοιας. Η Σκύρος είναι ένα νησί όπου η φυσική ομορφιά μπλέκεται με το μύθο και την ιστορία, σε συνδυασμό με τα τοπία δημιουργείται η εικόνα ενός μαγευτικού μέρους που δελεάζει κάθε ταξιδευτή να το ανακαλύψει.

Οι οικισμοί του νησιού θα σας γοητεύσουν με την γραφική ομορφιά και τη διατηρημένη παράδοση και αυθεντικότητα τους. Η μορφολογία του νησιού ποικίλει διατηρώντας τις δικές του ιδιαίτερες ισορροπίες, τα πυκνά πευκοδάση αγκαλιάζουν τη βόρεια πλευρά του νησιού, ενώ νότια συναντάμε άγρια και βραχώδης τοπία. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του νησιού είναι η διατήρηση του χαρακτήρα και της παράδοσης του παρ’όλη την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει έναν ατόφιο τόπο έχοντας τις πιο σύγχρονες παροχές και ανέσεις.

Skyros-island-photo-by-Costas-Tsirgiotis2

Πηγή: flickr Φωτογράφος: Costas Tsirgiotis

 

Τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου έχουν κλέψει εκατομμύρια καρδιές και οι παραλίες της Σκύρου προσφέρουν τις ιδανικές εναλλαγές. Απολαύστε την φυσική ομορφιά των παραλιών της με τον ξεχωριστό συνδυασμό των πεντακάθαρων νερών με χρυσαφένια άμμο, ψιλό βότσαλο, βραχώδεις, οργανωμένες ή ερημικές είναι ιδανικές για χαλάρωση, κι απόλαυση μοναδικών στιγμών ξεγνοιασιάς και ηρεμίας.

Περπατώντας στο νησί ανακαλύπτεις γωνιές, στενά και ξέφωτα με θέα τους γαλάζιους ορίζοντες και μυρωδάτες ανθοστόλιστες αυλές. Από τη Χώρα ως τους παραθαλάσσιους οικισμούς όπως τα Μαγαζιά και το Μώλο, η Σκύρος απλώνει τις ομορφιές της. Η αρμονική συνύπαρξη των τοπίων ολοκληρώνει στα μάτια του επισκέπτη την εικόνα της Σκύρου. Ως νησί με ιδιαίτερη μορφολογία, προσφέρεται για πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως θαλάσσια σπορ, ψάρεμα και καταδύσεις, πεζοπορίες, εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία.