Μετέωρα

Μετέωρα, μεταξύ ουρανού και γης

Από , 14/02/2014

Μετέωρα, o τόπος που αιωρείται μεταξύ ουρανού και γης

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, αποτελούν ένα ξεχωριστό θέαμα και είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά από το Άγιο Όρος. Οι μονές των Μετεώρων αποτελούν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό επίτευγμα και είναι ένα από τα πιο ισχυρά παραδείγματα της αρχιτεκτονικής μετατροπής μιας περιοχής σε ένα μέρος διαλογισμού και προσευχής. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Γύρω στο 1100 μ.Χ. έφτασαν στα Μετέωρα οι πρώτοι Ασκητές. Ονομάστηκαν Μετέωρα από τον Όσιο Μετεωρίτη Αθανάσιο της Μονής του Μεγάλου Μετεώρου.

 

Meteora Gonzalo Serrano 2

Πηγή: flickr Φωτογράφος: Gonzalo Serrano

 

Περπατήστε, αναρριχηθείτε, ανακαλύψτε, γεμίστε τα μάτια με εικόνες από αυτόν τον σχεδόν ουράνιο τόπο. Όσο για τη διαμονή σας, εδώ θα βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: