Παξοί

Η τιρκουάζ γοητεία του Βενιαμίν των Επτανήσων

Από , 16/05/2016

Τιρκουάζ νερά, λευκοί βράχοι, αναρίθμητες ελιές, ψηλά κυπαρίσσια, επτανησιακή αρχιτεκτονική και η εικόνα έχει ήδη ολοκληρωθεί! Το τοπίο της φωτογραφίας μαγνητίζει την προσοχή και αναμφίβολα σε γεμίζει χαλάρωση και ηρεμία… Η προέλευση του ονόματος του νησιού παραμένη άγνωστη, και μόνο υποθέσεις γίνονται. Και επειδή μαρτυρίσαμε ότι είναι στα Επτάνησα, δε θα σε παιδέψουμε πολύ… Μιλάμε για τους Παξούς, το Βενιαμίν των Επτανήσων.

παξοι αντιπαξοι παξοι αντιπαξοι

©vasso miliou

Στο χάρτη οι Παξοί φαίνονται σαν μια συστάδα μικρών νησιών και βραχονησίδων, από αυτά τα μεγαλύτερα είναι οι Παξοί και οι Αντίπαξοι. Τα μικρά αυτά νησάκια του Ιονίου είναι ένας πρooρισμός μοναδικής ομορφιάς, που θα χαραχθεί για πάντα στη μνήμη σου. Κάποτε οι Παξοί ήταν ο κρυμμένος παράδεισος των λίγων, που αποζητούσαν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, και έτσι παραμένουν. Είναι ένας επίγειος παράδεισος ηρεμίας με ανάλογες δόσεις διασκέδασης. Απόλαυσε τη νυχτερινή ζωή στο γραφικό χωριό του Γάιου, του κέντρου των Παξών, που προστατεύεται από δυο νησάκια. Εκεί, η νυχτερινή ζωή ισορροπεί αρμονικά με την ατμόσφαιρά του νησιού.

παξοι αντιπαξοι παξοι αντιπαξοι

Γάιος ©Vesna Bojović

Χαρακτηριστικό των νησιών αυτών είναι το πράσινο⋅ ενώ οι Παξοί είναι ένας ατέλειωτος ελαιώνας, οι Αντίπαξοι είναι ένας μεγάλος αμπελώνας. Εξερεύνησε τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τις μαγικές παραλίες του. Αξίζει να γνωρίζεις ότι οι ανατολικές ακτές των Παξών είναι ομαλές και εύκολα προσβάσιμες, ενώ οι δυτικές είναι πιο απότομες, με αξιόλογους σχηματισμούς από σπήλαια, αψίδες, θόλους και κατακόρυφους γκρεμούς. Όντας τελείως ανεκμετάλλευτες, αποτελούν τον παράδεισο για εκδρομείς με σκάφη και ιστιοπλοϊοκά. Όμως μην ανησυχείς γιατί δεν είναι ανάγκη να είσαι ιδιοκτήτης κάποιου πλεούμενου… Μπορείς να ρωτήσεις στην περιοχή πότε πραγματοποιούνται εκδρομές σε αυτά τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά. Οι Παξινοί είναι ζεστοί και ιδιαίτερα φιλόξενοι άνθρωποι και θα χαρούν να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις περισσότερα για τα νησιά τους.

παξοι αντιπαξοι

Γαλάζια σπηλιά © Salatellis Kiriakos

Για να φτάσεις στους Παξούς, χρειάζεται να πας ως την Ηγουμενίτσα ή την Πάργα και από εκεί να πάρεις είτε πλοίο είτε καΐκι αντίστοιχα. Τα νησάκια έχουν, επίσης, καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση και με την Κέρκυρα. Αν μένεις σε κάποιο από τα γύρω νησιά, είτε μόνιμα είτε για τις διακοπές σου, μπορείς να επισκεφθείς το καταπράσινο νησί του Ιονίου, είτε στα πλαίσια μιας ημερήσιας εκδρομής είτε για πολυήμερες διακοπές.

Οι Παξοί προσφέρουν ένα μαγευτικό συνδυασμό φύσης, ηρεμίας, διασκέδασης και χαλάρωσης. Ακούγεται δελεαστικός προορισμός για το φετινό καλοκαίρι και είναι! Το δωμάτιό σου θα το βρεις εδώ.
Απόλαυσέ τους!


Διάβασε ακόμα: