Κέρκυρα

Ποντικονήσι, το λιλιπούτειο νησί

Από , 23/05/2014

Το θρυλικό Ποντικονήσι, στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου, είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κέρκυρας. Το Ποντικονήσι είναι πανέμορφο, καταπράσινο νησάκι με θέα που μαγεύει τους επισκέπτες της Κέρκυρας. Το καλύτερο σημείο για να αγναντέψεις το Ποντικονήσι είναι από το κανόνι. Είναι επισκέψιμο κατά τη διάρκεια του Πάσχα και της τουριστικής περιόδου με καραβάκια από το πρωί μέχρι το βράδυ.

  • Η καλύτερη θέα του; Από το κανόνι
  • Πότε μπορείς να το επισκεφτείς; το Πάσχα και την τουριστική περίοδο

Ο μύθος της Οδύσσειας του Ομήρου & η ονομασία του νησιού

Κατά την Οδύσσεια η Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων, αποτελεί τον τελευταίο σταθμό στο πολύπαθο ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη. Σύμφωνα με το μύθο, λοιπόν, το Ποντικονήσι ήταν στην πραγματικότητα το καράβι του Οδυσσέα το οποίο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας ο θεός Ποσειδώνας το μεταμόρφωσε στον καταπράσινο βράχο που όλοι γνωρίζουμε.

Σήμερα το Ποντικονήσι αποτελεί το πλέον φωτογραφημένο αξιοθέατο της Κέρκυρας. Η ονομασία του του έχει δοθεί λόγω του μικροσκοπικού του μεγέθους. Το μέγεθος του είναι και ο λόγος που κατέχει μια θέση στο μύθο του Ομήρου.

ποντικονησι κερκυρα ονομασια

© Danel Solabarrieta

Η Κέρκυρα έχει να προσφέρει πολλές ομορφιές στους επισκέπτες της, γι’ αυτό και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους.


Διάβασε τον οδηγό μας για το κέντρο της Κέρκυρας και βρες χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Επισκέψου το νησί των Φαιάκων, το ιδανικό δωμάτιο θα το βρεις εδώ

Οι μύθοι, οι ιστορίες, οι παραδόσεις κάνουν τους τόπους μοναδικούς. Διάβασε περισσότερες ιστορίες στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας στην κατηγορία traveltales.
Ποια ιστορία κρύβει ο δικός σου τόπος;


Διάβασε ακόμα: