Αλεξανδρούπολη

Εξερευνώντας τον Έβρο: Στάση Αλεξανδρούπολη!

Από , 19/05/2014

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που πήγε σε αυτήν την πόλη και δεν την αγάπησε. Μετά από ένα τρίωρο ταξίδι, φτάσαμε στον προορισμό μας. Μου θυμίζει αρκετά Θεσσαλονίκη. Δεν είναι πυκνοκατοικημένη πόλη. Μείναμε κοντά στο κέντρο, οπότε όλα τα είχαμε δίπλα μας!

Υπάρχουν πολλά μαγαζιά, με τα παραδοσιακά να κερδίζουν τις εντυπώσεις! Μία ωραία αίσθηση σου αφήνει το πολυπολιτισμικό του πράγματος. Εκεί το ελληνικό με το τουρκικό και το χριστιανικό με το μουσουλμανικό στοιχείο μπλέκονται άμεσα.

Δεν υπήρχε στιγμή της μέρας που να ήταν άδειες οι καφετέριες του κέντρου. Αυτό οφείλεται στην έντονη φοιτητική ζωή. Αυτό που λάτρεψα, όμως ήταν το παραλιακό κομμάτι. Κάνεις τη βόλτα σου και βλέπεις μόνο γαλάζιο! Εκεί υπάρχουν πολλές καφετέριες για όλα τα γούστα! Την προσοχή τραβάει ο Φάρος – τον οποίο φωτογράφησα αρκετές φορές- που λειτούργησε πρώτη φορά το 1880. Έχει ύψος 18 μέτρα και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Αλεξανδρούπολης.

αλεξανδρουπολη οδηγος αλεξανδρουπολη οδηγος αλεξανδρουπολη οδηγος αλεξανδρουπολη οδηγος

Η Αλεξανδρούπολη από τα μάτια μου, Καλλιόπη Θεοδωρακάκη

Λίγο πιο κάτω, υπάρχει το λιμάνι με απίστευτη θέα. Εκεί απολαύσαμε το καφεδάκι μας στο Ν.Ο.Α (Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης). Χρειάζεται τύχη και υπομονή για να βρεις τραπέζι, ειδικά αν ο καιρός είναι καλός!

Η Αλεξανδρούπολη έχει πολλά μουσεία όπως το Εθνολογικό Λαογραφικό Θράκης και το Εκκλησιαστικό μουσείο. Αξίζει να τα επισκεφτεί κανείς..

Και σε ότι έχει να κάνει με το φαγητό… οι καλοφαγάδες βρήκαν το δάσκαλό τους! Πεντανόστιμα πιάτα μπορούμε να φάμε στα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης, όπου κυριαρχούν οι λαδόκολλες. Στην παραλιακή υπάρχουν οι καλύτερες ψαροταβέρνες. Στο κέντρο μπορούμε να απολαύσουμε κρέπες, παγωτά αλλά αξίζει να δοκιμάσουμε και τα σιροπιαστά , ειδικά από τα τουρκικά ζαχαροπλαστεία!

Τα καλοκαίρια οι θάλασσες είναι εκπληκτικές! Ειδικά η Αγία Παρασκευή. Πάντα με πολύ κόσμο! Για όποιον θέλει να κάνει μια εκδρομή στα γύρω μέρη, η Κομοτηνή απέχει μισή ωρίτσα ενώ πιο μακριά είναι το Σουφλί και η Ορεστιάδα. Η Σαμοθράκη φαίνεται καθαρά και μπορεί κάποιος να πάει διακοπές εκεί!
Μία πόλη γεμάτη ζωή!


Κεντρική φωτογραφία: © Σωτήρης Κοτσάνης 


Διαβάστε ακόμα: